Bellen

Wat is netwerken eigenlijk?  En hoe doe je het eigenlijk? Deze vragen worden mij geregeld gesteld.

Antwoorden zijn niet heel kort te geven. Netwerken is nu eenmaal geen trukendoos. Het is een manier van werken, die steeds meer wordt toegepast. Veel mensen denken dat het vooral iets is voor bestuurders en directeuren. Maar ik verwacht dat netwerken een manier van werken wordt voor veel meer mensen dan alleen diegenen die aan de top zitten. Organisaties veranderen en netwerken wordt hierbij onmisbaar. Waarom? Onder andere omdat mensen en organisaties steeds meer op elkaar zijn aangewezen om de uitdagingen waar ze mee worden geconfronteerd aan te kunnen. En dat geldt niet alleen voor leidinggevenden.

Netwerken is eigenlijk niet ingewikkeld. Het begint namelijk altijd met het verbinden van twee mensen. Maar dat is soms lastiger dan je denkt. Een illustratie:

Regelmatig word ik gevraagd bijeenkomsten te presenteren. Vaak denk ik mee in de voorbereiding over de organisatie, de locatie en de sprekers. Soms vraagt men mij zelfs om sprekers te benaderen.
Zo ook onlangs. Of ik twee sprekers wilde benaderen voor een debat in juni van dit jaar. Eén kende ik gelukkig. Maar de andere helemaal niet.
Ik had een mobiel nummer. Vrijdagmiddag 16.30 uur bedacht ik me nog dat ik de man moest bellen.   “Met Kleine ” klonk het aan de andere kant van de lijn. “Goedemiddag met Arnoud Leerling, Regio FoodValley”. Ik probeerde te horen of er enige herkenning aan de andere kant van de lijn was. Maar ik hoorde niets. Dus legde ik snel uit wie ik was en waar ik voor belde. In de hoop dat de man aan de andere kant van de lijn zou reageren.
“Regio hoe?”  vroeg hij direct. “Regio FoodValley” zei ik snel, een samenwerking van oa Ede en Wageningen”. Gelukkig,  dat gaf herkenning. Ik noemde ook nog een naam van een goede relatie die hij moest kennen, zo had de organisatie mij verteld.

Het duurde even, maar al snel kwam het gesprek op gang. Ik kon mijn verhaal vertellen en mijn vraag stellen. En het belangrijkste was: hij zei toe om te spreken tijdens de bijeenkomst in juni. Ik had succes. Gelukkig maar. Binnenkort hoop ik kennis te maken met de heer Kleine. Op LinkedIn heb ik al ontdekt dat hij een lange ervaring heeft en een breed netwerk. Het was de moeite waard om te bellen.

Het is eigenlijk hetzelfde als op iemand afstappen tijdens een receptie die je niet kent. Is het je wel eens opgevallen hoe makkelijk mensen kiezen voor het comfort? Netwerken? Ho maar, we praten veel liever met onze collega’s of mensen die we toevallig kennen.
Maar netwerken vraagt vaak het lef om op iemand af te stappen die je niet kent. Besef dat mensen dat eigenlijk heel erg waarderen, zeker als ze zelf ook graag contacten willen leggen. Je doet er overigens verstandig aan je vooraf goed te verdiepen in de deelnemerslijst, zodat je gericht contacten kunt leggen.

Netwerken kun je leren. Met een paar eenvoudige lessen kan ik je op weg helpen en je leren meer rendement uit je netwerk te halen. Je kunt zo veel meer doen met je contacten. Via relaties kun je contacten leggen met heel veel andere mensen. Door slim gebruik te maken van je contacten, heb je onverwacht makkelijk toegang tot sleutelfiguren, beslissers en eindgebruikers. Zodoende gebruik  maken van je netwerk bespaart je heel veel moeite en levert je veel succes op.

Dit succes is niet alleen voorbehouden aan directieleden en bestuurders. In feite geldt dit voor iedereen. Als organisaties gaan investeren in netwerken, zal de effectiviteit van samenwerkingsverbanden toenemen. Dat is een lonkend perspectief.

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes