Gewoonte

Tradities zijn er om veranderd te worden. Dit is één van mijn lijfspreuken. Ik hou van vernieuwing. Prachtig om ideeën op te pikken en verder te brengen. Ik heb het geluk te mogen zien hoe ideeën die ik heb aangedragen worden omgezet in concrete plannen. Eén van de succesfactoren hierbij is het creëren van coalities tussen mensen uit verschillende organisaties. Dat is lastig, omdat mensen het liefst in hun eigen organisatie blijven. Dat is veilig en vertrouwd.

In de afgelopen week heb ik ervaren dat er patronen zijn die nu eenmaal heel moeilijk te veranderen zijn. Keuzes die we maken, voorkeuren voor beroep en zelfs eetgedrag. We maken de keuzes zonder erover na te denken. Wist je dat mannen en vrouwen heel sterk verschillen in eetgedrag? We weten dat vrouwen heel anders schoenen kopen dan  mannen. Als mannen schoenen hebben die bevallen, gaan ze het liefst naar de schoenenwinkel om een zelfde paar opnieuw aan te schaffen.
Vrouwen lopen winkelstraten af om vooral andere schoenen te zoeken.

Deze verschillende benadering zie je ook terug in keuze van voeding. Dat verzin ik niet, maar blijkt uit empirisch onderzoek in het Restaurant van de Toekomst in Wageningen. Mannen vertonen een bepaald patroon, vrouwen idem dito. Mannen volgen al heel snel een standaard patroon; ze weten wat ze willen eten en maken zo snel mogelijk hun keuze. Vrouwen daarentegen vinden het geweldig om alle nieuwe dingen te ontdekken. Kijken wat er vandaag wordt aangeboden. Vergelijken, afwegen en dan een keuze maken. Bijvoorbeeld ook goed nadenken voordat ze een haring nemen: heb ik vanmiddag nog een gesprek? Dan is haring met ui niet zo handig!

Binnenkort mag ik een debat leiden voor diëtisten in Nederland. Dietisten hebben het moeilijk omdat Minister Schippers de vergoeding voor diëtisten uit het basispakket heeft geschrapt. Gevolg van liberaal denken. Mensen schrappen al snel het advies van een dietist. Terwijl diëtisten kosten op lange termijn kunnen voorkomen. Voeding blijkt steeds belangrijker te zijn voor de gezondheid van mensen. Niet alleen voor mensen die willen en moeten afvallen, maar ook voor nierpatiënten, hartpatiënten en ouderen.

Ik keek gisteren op de website van de brancheorganisatie van de NVD, de Nederlandse Vereniging van Dietisten. Ik wist dat diëtisten vooral vrouwen zijn; maar het hele bestuur en de hele organisatie bestaan alleen uit vrouwen! Hoe is het mogelijk?
Blijkbaar maken alleen vrouwen zich zorgen over voeding. Het valt me ook op dat nieuwsberichten over voeding op de pagina Vrouw van de Telegraaf worden geplaatst. Mannen zijn er blijkbaar niet in geïnteresseerd.

Het is een bevestiging van de les die ik leerde van Ben Tiggelaar: 95% van ons gedrag komt voort uit automatisme, business as usual. Of anders gezegd, we doen het omdat we het altijd gedaan hebben en gewend zijn om te doen. We denken er vaak niet over na. Dat betekent dat veranderen van gedrag vraagt om een vernuftige aanpak, waarbij mensen zich bewust gaan worden dat ze zoveel vanzelf doen! Pas dan kun je verandering in gang zetten.

In het ontwikkelen van netwerken is het belangrijk om dit te beseffen. Iedereen wil wel netwerken. Veel mensen kennen is altijd nuttig. Maar het organiseren van netwerken is andere koek. Daarin gaan mensen vanuit verschillende achtergronden aan de slag om iets nieuws te ontwikkelen. Dat vraagt begrip over en weer, waarbij het is nodig is eerst iets weg te geven, voordat je iets terugkrijgt. Maar ook vraagt het begrip van culturen, patronen en gewoontes waar anderen aan gewend zijn. Die laten ze nu eenmaal niet makkelijk los. Als je dat lukt, leg je de basis voor nieuwe impulsen op allerlei terreinen. Dit is mijn definitie van innovatie.

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes