Goede voornemens (2)

Onder de titel ‘Goede Voornemens’ schrijf ik een aantal columns over hoe je gericht en actief  opdrachten, contacten of een nieuwe baan kunt vinden. Zeker door de crisis komen steeds meer mensen in een situatie waarin ze geen grip meer hebben op hun loopbaan. Mijn advies is: kom in actie, blijf zelf de regie houden en benut de tijd die je hebt. Wacht niet af, maar zet zelf de koers uit.

Vooropgesteld: geloof niet al te mooie verhalen. Verhalen van mensen die zeggen dat ze gevraagd zijn voor een baan of opdrachten vanzelf binnen krijgen, zou ik met een korrel zout nemen. De meeste mensen moeten zelf hard aan het werk en vaak ook nog lang zoeken voordat ze hun doel bereikt hebben. Zeker in de huidige tijd. Banen liggen niet meer voor het oprapen en op adviseurs wordt stevig bezuinigd.

Maak een profiel
Mijn algemene advies is: blijf je ontwikkelen. Blijf actief en neem zelf initiatief. Maar doe dat wel vanuit een doel. In mijn vorige column heb ik beschreven hoe je een profiel kunt maken als aanvulling op je CV. In een profiel kun je aangeven wat je graag wilt en waar je goed in bent. Te vaak nog vertellen mensen wat ze gedaan hebben. En daarbij presenteren mensen ze zich heel breed. Onlangs nog vroeg iemand mij om uit te kijken naar een uitdagende baan. Wat zoek je, was mijn vraag. Iets in de marketing, was eigenlijk het enige antwoord dat ik kreeg.

Mijn overtuiging is dat je meer kans maakt als je heel duidelijk maakt wat jou onderscheidt. Ik geloof dat jij een uniek persoon bent met bijzondere talenten. Diep ze op en benoem ze. Stap af van een brede aanpak maar ga gericht op zoek. Durf je te presenteren met een eng profiel.

Een eigen profiel helpt je selecteren. Bijvoorbeeld in advertenties. Veel mensen schrijven heel veel brieven en zijn teleurgesteld als ze afwijzingen krijgen. Dat is deprimerend. Maar als je gericht zoekt, kan je frustraties voorkomen.

In mijn vorige column gaf ik al aan dat jouw omgeving, je vrienden, familie of collega’s, heel goed kunnen aangeven waar jouw kwaliteiten liggen. Ik kreeg geregeld te horen dat ik makkelijk contacten leg. “Jij bent een echte netwerker”, zeiden veel mensen in mijn omgeving.
Het is niet vreemd dat ik nu een functie heb waarin die kwaliteit heel goed van pas komt.

Voer gesprekken
Een alternatief naast solliciteren is netwerken. Begrijp me goed, ik bepleit niet dat je niet meer moet solliciteren. Maar doe én, én. Netwerken interpreteer ik als gesprekken aanknopen met mensen die jou verder kunnen helpen bij het vinden van een opdracht of een nieuwe baan.
Hou daarbij een paar dingen goed in de gaten. Je haalt meestal niet in één keer je doel. Je zult vaak via diverse tussenstappen bij je doel komen. Daarbij is het vaak ook zo dat je van te voren niet weet wat de route zal zijn. Je weet dat je van A naar B gaat, maar pas als je bij B komt, kun je bepalen hoe je naar C en D gaat. Dit leerde ik van succesvolle ondernemers, die enkele bekende ondernemingen zijn gestart. Die hadden een visie, maar wisten niet van te voren langs welke route ze hun visie zouden gaan realiseren. Onderweg kwamen ze vele verrassingen tegen, die ze moesten overwinnen om uiteindelijk hun doel te bereiken.

Zo is het ook met netwerken. Gesprekken leveren je nieuwe contacten op. Maar ook nieuwe ideeën die je kunt uitwerken en verwerken in je profiel. Het is namelijk belangrijk dat je nagaat of er ‘markt’ is voor jouw ideeën. Je kunt nog zo mooie plannen hebben, maar als er niemand is die jouw ‘product’ wil kopen, dan loop je een risico dat je blijft zoeken.

Vraag advies
En als je gesprekken voert vraag dan advies. Vraag niet of mensen een baan of een opdracht voor je hebben. Dat is confronterend. En als mensen je niet aan een baan kunnen helpen, zijn ze terughoudend om een gesprek aan te gaan.
Ga in gesprek. Ontdek hoe de organisatie in elkaar zit en welke thema’s aan de orde zijn. Belangrijk is dat jij een goede indruk achter laat. Als mensen iets van je willen weten, vragen ze dat toch wel of zoeken dat uit. Zorg jij er vooral voor dat je laat zien dat je bereid bent hard te werken en je kwaliteiten hebt die de organisatie goed kan gebruiken.

Vraag advies: vraag wat mensen van je profiel vinden. Vraag ze of ze eerlijk willen zijn. En vraag of ze je willen aanbevelen bij andere mensen. Vraag of je nog een keer terug mag komen.

Zodoende krijg je goed zicht op de marktwaarde van je profiel, jouw wensen en ideeën. Het is avontuur. Je weet niet wat je tegen gaat komen. Maar het belangrijkste is dat je zelf de regie houdt. Dit motiveert je om te blijven zoeken en uiteindelijk je doel te bereiken. Veel succes!

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes