Goede voornemens

door Arnoud Leerling

Meestal wordt Nieuwjaar gebruikt om goede voornemens te bepalen. Maar de zomer is misschien nog wel meer een moment voor bezinning. We komen tot rust en kunnen afschakelen. Om vervolgens nieuwe idee├źn op te doen. Zeker nu het economisch minder gaat is de noodzaak groter om na te denken over nieuwe producten, werkwijzen en profielen. Het gaat niet meer vanzelf. Veel mensen verliezen hun baan of raken opdrachtgevers kwijt. Doen wat je altijd hebt gedaan is dan meestal niet voldoende. Verzetten van bakens, innoveren en nieuwe contacten leggen zijn nodig om positieve resultaten te boeken.

In mijn werk zie ik vooral het belang van een goede presentatie en het onderhouden van contacten (netwerken). Regelmatig vragen mensen mij advies en vooral een aanbeveling. Of ik om mij heen wil kijken en hen wil aanbevelen bij mensen in mijn netwerk. Natuurlijk wil ik dat, maar daarvoor heb ik wel vooral een duidelijk profiel van iemand nodig. Veel mensen presenteren zich heel breed (expert in marketing of adviseur in ruimtelijke ontwikkeling). Dat maakt het heel lastig om iemand te koppelen aan een bepaalde job of een specifieke vraag.

De komende weken een aantal columns die gaan over een goede presentatie. Deze keer adviezen over het maken van een goed profiel. Dat helpt in het presenteren van jezelf tijdens gesprekken en zorgt dat mensen je onthouden. Veel mensen vertonen meestal hun CV. Hierin staat vooral wat je gedaan hebt. Soms een paar puntjes over persoonlijke interesses. Wat er niet in staat is waar je goed in bent, waar je ambities liggen en wat je dromen zijn. Die dingen zijn minstens zo belangrijk. Omdat ik geloof dat het veel belangrijker is te laten zien wie je bent. Dat is nuttig om in een gesprek te laten zien. Wat je gedaan hebt, kunnen mensen teruglezen; in je CV of makkelijker op LinkedIn.

Profiel

Hoe maak je een goed profiel? Wat moet erin staan? Mijn advies is een korte beschrijving te maken van je sterke punten. Daarin moet eigenlijk duidelijk worden wat jou uniek maakt.

Wat blijkt? Mensen in je directe omgeving, kunnen je heel goed helpen om dit profiel te maken. Zij kennen je en weten waar je goed in bent. Zelf vind je jouw sterke punten vaak heel gewoon. Maar anderen valt het wel op. Ontdek die punten. Want je zult merken als je dat doet waar je goed in bent, je met veel plezier kunt werken. En dat je jezelf zult ontwikkelen.

Wees niet bang om het anders te doen dan anderen. Verplaats je eens in de wereld van werkgevers of recruiters. Zij moeten mensen selecteren die ze niet zien. Dan is het van belang dat je positief opvalt. Met een goed profiel verhoog je jouw slaagkansen.

Schrijf op wat je ambities zijn. Een CV geeft alleen weer wat je gedaan hebt. Dat veronderstelt dat je wilt blijven doen, wat je altijd al hebt gedaan. Maar misschien droom je al heel lang van een andere functie. Misschien is dit het moment. En je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Mensen willen graag weten waar je passie ligt. En willen je meestal ook helpen je doel te bereiken.

En vervolgens ga je op pad met je profiel. Stuur het mensen toe en vraag of ze erop willen reageren. Het beste gaat dat in een persoonlijk gesprek. En toets dan of je verhaal overkomt. Benut reflectie om je profiel steeds een beetje scherper te krijgen. Neem daarvoor de tijd en benut voortschrijdend inzicht.

Volgende keer meer over gesprekken. Netwerken kan je helpen bij die baan te komen, die je niet in de krant vindt. Hoe je dat doet, komt in mijn column aan de orde.

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes