Lastige mensen – grote talenten

door Arnoud Leerling

De eerste week van het nieuwe jaar zit er al weer op. Het was direct al een erg drukke week. 2012 is voorbij, we zetten in op een goed jaar. Mijn hoop is dat we het komende jaar vooral nieuw talent zullen gaan ontdekken. Mensen die de ruimte krijgen en vinden om hun talenten te ontwikkelen.  Dat is niet vanzelfsprekend in onze cultuur van nivellering en middelmatigheid.

In de Kerstvakantie las ik twee boeken: de biografie van Steve Jobs en verhalen over Vincent van Gogh. Over talent gesproken. Je kunt ze gerust helden noemen. Ze hebben allebei prachtige producten bedacht en geproduceerd die van grote waarde zijn.  Hun levensverhaal is imponerend.

Deze helden waren overigens geen gemakkelijke personen. Ze vielen op door hun afwijkende gedrag. Ze zochten voortdurend de grenzen op en waren geen lieverds voor hun relaties. Ze konden zich moeilijk aanpassen aan hun omgeving. Helden worden vaak afgeschilderd als mensen die door iedereen worden geadoreerd. Maar de realiteit is vaak anders.

steve jobs met de iphone

Het eerste boek dat op mijn lijstje stond was de biografie van Steve Jobs. De man die miljoenen mensen over de wereld blijmaakt met prachtige producten. Zelf ben ik weg van de IPad: ik lees er mijn kranten op, bekijk tv-programma’s, lees mijn mail en zoek geregeld op het internet naar producten, diensten of mensen.

Na de eerste honderd pagina’s wordt mij wel duidelijk dat hij anders is dan veel van zijn leeftijdsgenoten. Eerder lui dan heel actief. Iemand die op school vooral kattenkwaad uithaalt. Een irritante persoonlijkheid wordt hij genoemd in het boek. Ook is hij niet altijd even eerlijk tegenover zijn vrienden.

Maar hij ontwikkelt een bijzonder talent: iets maken wat mensen, ook kinderen, heel makkelijk kunnen bedienen. Ik weet nog goed dat de Mac computer op de markt kwam, de versie die achterop het boek staat afgebeeld. Tijdens mijn stage bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in 1988, ontmoette ik echte fans. Ze zweerden bij de Mac. Vooral omdat deze computer gebruiksvriendelijk was. Bovendien kon je er al veel meer mee dan de gemiddelde personal computer die toen op menig bureau stond.

Een ander boek dat ik heb gelezen is ‘The Essentials van Van Gogh’. Een boekje dat ik kreeg van het Kröller-Müller Museum in Otterlo (Ede). Sinds vorig jaar werk ik mee aan versterking van het cultureel erfgoed van Vincent van Gogh in Nederland, de regio Gelderland in het bijzonder.

Van Gogh is mateloos populair. Vooral bij Aziaten. In Japan staan bezoekers aan tentoonstellingen rustig een uur in de rij om de werken van Vincent van Gogh te kunnen zien. In Nederland trekken zijn werken ruim 2 miljoen bezoekers per jaar.

vincentvangogh

zelfportret van vincent van gogh

Van Gogh leidde, op zijn zachtst gezegd, een turbulent leven. Hij was zoon van een protestantse dominee in een Brabantse gemeenschap. Hij was lange tijd van plan in de voetsporen van zijn vader te treden. Maar hij bracht het niet op de opleiding af te ronden. Hij probeerde van alles, maar het lukte niet. Ook zijn relaties waren bijzonder ongelukkig. Tot hij op enig moment begon met schilderen. Zijn talent bleek pas later. Tijdens zijn leven verkocht hij maar een schilderij.

Mensen met bijzondere talenten zijn meestal niet de makkelijkste. Ze passen zich niet makkelijk aan en zijn behoorlijk eigenzinnig en eigenwijs. Mensen met talenten zijn meestal druk, opvallend en nemen vaak het initiatief.

Vanwege deze karaktertrekken sluiten we deze mensen het liefst buiten.

Tegelijk willen we talenten de ruimte bieden. We willen natuurlijk veel meer mooie producten en kunstwerken. Innovatie staat hoog op de economische agenda van regio’s en landen. Want we weten dat hierdoor de economie wordt gestimuleerd.

Maar juist in Nederland zullen we moeten inzien dat dit verlangt dat we mensen met talenten ruimte geven zonder ze de maat te nemen. Om hun sterke punten nog sterker te maken. Hun zwakke punten moeten we accepteren. Te vaak worden de zwakke punten van iemand uitvergroot, onder meer in functioneringsgesprekken. Dat leidt tot heel veel frustratie en vaak tot vertrek van goede medewerkers.

Als we een werkklimaat creëren waarin mensen vooral mogen werken aan hun talenten, zullen we zien dat innovatie toe zal nemen. Dan zullen er mensen boven komen die nog niet eerder in beeld zijn geweest. En door ze goed te coachen zullen ze in staat zijn bijzondere producten te maken of prestaties te leveren, die lange tijd van grote waarde kunnen zijn vor grote groepen mensen.

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes