Link nieuws

Vorige week las ik dat jonge ondernemers de concurrentie aan willen gaan met LinkedIn. Dat vind ik dapper; maar eerlijk gezegd geef ik ze weinig kans. Elke dag sta ik weer versteld van de kracht van het concept: wereldwijd maken mensen contact via een platform dat toegankelijk en herkenbaar is. Juist omdat zoveel mensen het gebruiken, haken steeds meer mensen aan. En zo bewijst het systeem zich. Dat betekent wel dat je actief moet blijven: zorg dat je opvalt.

Veel mensen gebruiken LinkedIn als een digitaal CV. Ze zijn in beeld, zorgen af en toe voor een update maar laten het daar wel bij. Op het moment dat ze een andere opdracht of baan zoeken, roepen ze op LinkedIn dat ze in zijn voor een andere opdracht. In mijn vorige column schreef ik al dat je hier niet al te veel succes van hoeft te verwachten.

krantenNaar mijn idee doe je er verstandig aan regelmatig in beeld te komen. Zodat mensen weten wie je bent en wat je doet. Je profiel laden noemen ze dat in de marketing-wereld. De meeste eenvoudige manier is af en toe ‘liken’ en ‘delen’. Daarmee reageer je op wat anderen op LinkedIn plaatsen. Juist aan die personen laat je zien waar je belangstelling ligt. En weet je, die ‘likes’ komen ook in beeld bij vele andere mensen, vaak personen die je niet kent. Juist buiten je eigen netwerk liggen je kansen. Mensen die je nog niet kennen, maar mogelijk interesse hebben in hetgeen jij aan waarde toe kunt voegen.

LinkedIn biedt ook mogelijkheden actief in beeld te komen. Je kunt een artikel uit een krant of magazine posten. Simpelweg door de link te kopiĆ«ren in het vakje “Share an update”, naast je profielfoto. LinkedIn verwerkt de link en neemt meestal ook de foto over die bij het bericht hoort.

Hiermee laat jij je relaties zien waar je belangstelling voor hebt en waar je bezig bent. Mijn advies is: wees consequent; kies een thema waar je regelmatig iets over bericht of zelf commentaar bij geeft.

Ik heb twee thema’s waar ik mij op concentreer: netwerken (vanuit mijn eigen bedrijf LeerLink) en agrofood/foodvalley (vanuit mijn werk voor Regio FoodValley). Dat werkt. Regelmatig krijg ik feedback van mensen herkennen dat ik juist op deze velden actief ben.

Om mijn betrokkenheid bij FoodValley te profileren heb ik een andere functie van LinkedIn benut: een groep aanmaken. Hier post ik per week enkele berichten. Inmiddels doen ruim 1000 mensen mee. Die krijgen dus wekelijks nieuwsberichten van mij. Daar krijg ik veel positieve feedback op. Je bedient mensen met nieuwsberichten, zonder dat ze er iets voor hoeven te doen. Voordeel voor mij is dat ik mijn profiel kan versterken.

Mijn advies is: gebruik LinkedIn actief. Wacht niet tot de nood aan de man is, maar ga aan de slag. Het is leuk om te doen en het kost niets. Wat weerhoudt je nog?

 

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes