Naar Buiten

Zaterdagochtend: ik kan langer in bed blijven dan normaal. Mijn oudste zoon laat de hond al even uit. De boodschappen zijn al gedaan. Hockey begint pas om 11.00 uur. Niets lekkerders dan de krant in bed lezen. Die hoef ik niet uit de bus te halen. De Ipad ligt dichterbij. Met de handige app open ik de weekendeditie van het Financieele Dagblad. Eigenlijk een krant voor zakenlieden en bankiers. Maar ik vind er met regelmaat boeiende artikelen. Ook dit keer.

Dick van Motman is Nederlander in het buitenland. Trots op zijn afkomst, maar kritisch over de manier waarom hij in Nederland wordt behandeld. Hij moet lange procedures voeren om een Nederlands paspoort voor zijn dochter te krijgen die in het buitenland is geboren. Een herkenbaar verhaal. We zijn heel gastvrij voor buitenlandse ondernemingen, maar Nederlanders die veel in het buitenland werken storen zich aan de enorme bureaucratie. Ze voelen zich gestraft voor hun ondernemerschap in het buitenland. Vreemd voor een land dat moet leven van de handel.

Naar mijn idee moeten we deze mensen juist steun geven. Zij hebben het lef gehad markten te openen. We kunnen veel van hen leren: hoe je zaken kunt doen in Azie. Geen sinecure. Veel Nederlandse ondernemingen knappen er af, omdat ze niet overweg kunnen met andere culturen. Diegenen die het wel redden verdienen waardering en steun. Zeker als ze andere ondernemers kunnen helpen in het overwinnen van barrieres.

Twee pagina’s verder lees ik een mooi interview met Paul Hughes, Ierse kunstenaar in Nederland, met een scherpe kijk op kennis en innovatie. “We moeten af van grootse en langdurig voorbereide plannen, want iedereen weet dat de uitvoering daarvan in de praktijk vaak heel lastig is”. “Het is veel beter om ons te richten op “learning-by-doing”. Je handelt, je evalueert en je deelt je bevindingen vervolgens met anderen. Op basis van de reflectie en nieuwe kennis pas je je plannen voortdurend aan en zet je een volgende stap”.

China001

Prachtig. Een bevestiging van de manier waarop ik zelf graag werk. Maar ik merk dat anderen hier moeite mee hebben. Eerst moet de eigen organisatie zich achter een plan scharen. Pas dan kan de buitenwereld benaderd worden. Mijn zorg is dat dan kansen vaak al voorbij zijn. Maar dat nemen velen voor lief. Eensgezindheid binnen de organisatie (lees: controle) lijkt zwaarder te wegen.

Het valt mij vaak op dat we in Nederland snel geneigd zijn de aandacht naar binnen te richten. Het geldt niet alleen voor de overheid die te makkelijk nieuwe regels opstelt en wil sturen met subsidies. Bedrijven houden vaak en lang hun deuren dicht. Ze beschermen kennis en expertise en zijn terughoudend in samenwerken en delen. Slechts 8% van het MKB in Nederland (90% van de bedrijven) doet zaken in het buitenland. Dat is bijzonder weinig voor een (klein) land dat een rijke historie heeft als handelsland.

Afgelopen week heb ik het initiatief genomen voor buitenlandcafées. Informele bijeenkomsten voor ondernemers; bedoeld om kennis te maken met taal en cultuur van een ander land. Er liggen zoveel kansen voor ondernemers. Om te beginnen in onze buurlanden. Maar ook in China, India, Indonesie en Brazilie. Deze landen vormen samen ruim een derde van de wereldpopulatie.

Willen we sterk uit de crisis komen, zullen we ons vaker Naar Buiten moeten richten. Dit begint met ons openstellen voor mensen uit andere landen of Nederlanders die in andere landen ervaring hebben opgedaan. Om vanuit relaties netwerken op te bouwen en markten te ontwikkelen. Dat zal leiden tot groei.

—————

“Naar Buiten” is een nieuw programma over het ontwikkelen en versterken van netwerken: 10 praktische tips voor het succesvol ontwikkelen van een netwerk. Kijk op www.leerlink.net voor meer informatie. Wilt u uw studenten, medewerkers of staf trainen in het sterker orienteren op kansen buiten de organisatie, mail dan naar info@leerlink.net. Samen maken we een plan en gaan aan de slag.¬†

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes