Oud en Nieuw

Het oude jaar is voorbij. Een nieuw jaar breekt aan. Er wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. Maar gaan we ook echt iets veranderen in 2014? Of blijven we toch graag bij het oude?

Eerlijk gezegd hou ik niet zo van het gemijmer over het oude. Jaaroverzichten zijn aan mij niet besteed. Evenmin geloof ik in goede voornemers. Die worden vaak toch niet gehaald. En dan leiden deze voornemens eerder tot frustraties. Toch ben ik attent op de termen oud en nieuw. Afgelopen week nog in het Financieele Dagblad: “De oude wereld is gecrasht”, een citaat uit een interview met Daan Roosegaarde, die met foodbedrijven werkt aan nieuwe applicaties voor ons koopgedrag in de supermarkt. Hij stelt dat nieuwe samenwerkingen kansen zien voor het oplossen van problemen die voorheen niet konden worden opgelost. “De wereld is aan het kantelen”, aldus de ‘hippie met een businessplan’ zoals Roosegaarde zichzelf beschrijft.

Begrijp me goed, ik hou niet van hypes. Wilde idee├źn die met veel tamtam worden gepresenteerd als geheel vernieuwend en baanbrekend. Een nieuwe vorm van management bijvoorbeeld. Daar heb ik het niet op. Wel hecht ik waarde aan mensen die duidelijk maken dat we niet zomaar een crisis meemaken, maar vooral een overgang naar een nieuwe manier van werken (lees: samenwerken) en financiering. In hele korte tijd zijn bestaande systemen onderuit gegaan. En het wordt steeds duidelijker dat de manier waarop we werkten en projecten financierden verleden tijd is.

oudenieuwklok

Is dit doemdenken? Nee, zeker niet. Eerder een constatering. Een onderkenning van ontwikkelingen die zich heel snel manifesteren. Ik leid dit af uit gesprekken met innovatieve ondernemers. Die vertellen een vergelijkbaar verhaal. Vooral omdat ze kansen zien. Dat is in feite ook het verhaal van Daan Roosegaarde. Maar ook van Jacco Bouw, directeur van Webpower uit Barneveld, een jong bedrijf dat zich heel snel een positie heeft verworven in de wereld van digitale marketing. Ik sprak hem vlak voor de Kerst. Hij heeft vooral succes in China. Daar krijgt hij ruimte om te groeien. In Nederland ondervindt hij te vaak hinder en vertraging. Hij mist een innovatieklimaat. Het gaat te langzaam. De overheid moet zich volgens Jacco aanpassen aan het tempo van bedrijven; niet andersom. Als dat niet gebeurt dreigt Nederland ondernemers te gaan verliezen.

Mijn verwachting is dat samenwerking nog belangrijker gaat worden. Overheden, bedrijven en instellingen ontdekken steeds vaker dat ze problemen niet meer kunnen oplossen op de manier waarop ze het jaren hebben gedaan. Samenwerking is niet meer vrijblijvend. Kennis die nodig is, is steeds vaker niet beschikbaar in de eigen organisatie.

In de organisatie van samenwerking valt nog iets op. Kleine organisaties worden steeds belangrijker voor grote organisaties. De laatsten konden lange tijd hun positie behouden door stapsgewijs aan te passen. Maar echte innovatieve concepten blijken steeds vaker bij kleine partijen vandaan te komen. Die kleine partijen zijn soms zzp’ers of jonge bedrijven met jonge mensen. Dat is wennen voor mensen die al een flinke staat van dienst hebben. Maar als ze de moed nemen om hun vertrouwde wereld uit te stappen, openen ze wegen naar vergaande innovaties.

Mijn conclusie is dat netwerken aan waarde zullen toenemen. Het wordt steeds belangrijker dat je mensen kent buiten je eigen organisatie. Maar het is vervolgens nodig dat je de juiste mensen weet te mobiliseren voor het realiseren van een project of een opdracht. Onderhoud daarom contact met mensen, weet waar ze mee bezig zijn. En zorg dat je zelf ook in beeld blijft. Plaats regelmatig nieuwsberichten, laat zien waar je belangstelling ligt en waar je goed in bent. Dan ben je snel vindbaar voor mensen in jouw netwerk.

Succes in 2014.

Arnoud Leerling

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes