Zeg wat je zoekt

Veel mensen gebruiken LinkedIn bij het zoeken van een opdracht of een baan. LinkedIn is immers een grote vijver waar je makkelijk in kan vissen. Maar wil je succes hebben, moet je echt een paar dingen goed voor elkaar hebben. Anders zul je weinig respons krijgen op je vraag.

Mensen zeggen wel eens tegen mij: “ik word maar weer wat actiever op LinkedIn, want het is weer onzeker op mijn werk”. LinkedIn wordt dan gebruikt als een database waaruit je kunt putten in geval dat de nood aan de man komt. Het profiel wordt aangepast, functies worden toegevoegd en de foto wordt verfrist. ¬†Andere mensen gaan een stap verder. Ze melden op LinkedIn dat ze op zoek zijn naar een andere baan of een opdracht. “Beschikbaar voor een nieuwe uitdaging” staat er dan netjes.

baan vinden

Wil je meer succes boeken en de baan of opdracht vinden die je zoekt, zeg dan gewoon wat je zoekt. Bijvoorbeeld: ik zoek een opdracht als wetgevingsjurist of medewerker hrm. Als je alleen aangeeft dat je iets anders zoekt, laat je het initiatief bij de ander. Die zal vanzelfsprekend kijken naar wat je gedaan hebt. Maar misschien wil je wel iets heel anders. Laat dat merken. Maak duidelijk wat je heel graag wilt gaan doen en leg uit waarom. Dat kun je prima kwijt op je LinkedIn profiel. Benut die kans.

Punt is alleen: weet je wel wat je wilt? Mensen durven vaak niet na te denken over datgene dat ze echt willen doen. Ik wil je uitdagen iets te zoeken dat heel goed bij je past. Dat kost tijd en moeite. Weet je waarom? Omdat je moet ontdekken wat voor jou heel gewoon is, wat voor jou niet bijzonder is. Maar waar anderen waardering voor hebben, omdat jij het heel goed kunt. Vraag daarom bekenden en vrienden om te vertellen waar jij volgens hen goed in bent. Neem er de tijd voor en ontwikkel een profiel. Mijn ervaring is dat het hiermee veel makkelijker is om een job te zoeken. Mensen zoeken nu eenmaal de juist man of vrouw op de juiste plaats. Laat zien dat jij dat bent.

Als jij de job vindt die goed bij jou past, zul je meer succes hebben. Omdat werk dan geen last wordt maar een lust. Iets dat je gewoon graag doet. Omdat het je niet al teveel moeite kost. Ook omdat je meer waardering zult krijgen. Dit is geen mooi praatje, maar een persoonlijke ervaring. Dat wil niet zeggen dat je verlost bent van stress of vermoeidheid. Natuurlijk moet je hard werken en dingen doen die je niet leuk vindt. Maar je zult ontdekken dat jouw werk ertoe doet en resultaten oplevert.

Dit is derde column met adviezen over gebruik van LinkedIn. Eerder verschenen ‘Gluren’ en ‘Druk op de knop’. Wil je meer tips voor gebruik van LinkedIN? ¬†Stuur dan een mail naar info@leerlink.net, dan sturen we je die toe.

[polldaddy poll=7471334]

Deze blog is gepost in Uncategorized. Bookmark de permalink. Volg alle reacties hier met de RSS feed voor dit blog. Plaats een reactie laat een trackback achter: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website by WoodandShoes